19 Januari 2012 postades mitt sista inlägg på denna bloggen, och sedan dess har det varit helt tyst från min sida. Nu när man tänker tillbaka, känns det som tiden gått otroligt snabbt och jag har länge haft som en TODO att faktiskt skriva någon form av uppdatering, men har tyvärr hela tiden blivit nedprioriterat. Sedan mitt förra inlägg har det hänt väldigt mycket för min del, och en stor sak är att jag mer eller mindre helt avslutat all min affiliate-verksamhet. Sommaren 2012 tog jag examen och fick kort därefter jobb som webbutvecklare vilket innebar att jag fick göra en del omprioriteringar i min fritid. Just då kändes det helt enkelt som tiden inte fanns tid att driva det på den nivån som jag gjorde, så verksamheten lades faktiskt mer eller mindre på is.

När jag man sedan märkte att sajterna tappade ytterligare positioner på Google, och intäkterna minskade bidrog det till att intresset för det hela också dalade, vilket resulterade till att jag i somras drog ut proppen och la ned i princip hela min domänportfölj. Jag tar dock med mig mycket erfarenheter kring hur detta med affiliate fungerar, dess fallgropar och hur man faktiskt kan tjäna pengar på det. Däremot ska man aldrig utesluta att man en dag sätter tillbaka sin fot på det området, men just nu har jag inga planer på att återuppta det.

Vad händer då?

Som jag skrev innan har jag sen min examen jobbat som mjukvaruutvecklare och bytte nyligen jobb, är i skrivande stund anställd på Softhouse i Karlskrona där jag trivs väldigt bra. Istället för affiliate har jag alltid haft något litet kodprojekt att pilla med, där målet har varit att bli bättre och mer kunnig webbutvecklare. Mitt intresse för utveckling för webben har med andra ord inte förändrats, utan är lika intressant nu som det var då.

Som ni kanske ser är min personliga sida olof.nu inte helt uppdaterad, utan är något jag nu kommer fixa till ivår. ;)

Quarterapp

qa

Ett projekt jag jobbat med på min fritid, och faktiskt finns publikt är webbapplikationen Quarterapp.com, Idén kommer ursprungligen från en av mina kollegor, där jag sedan fick chansen att hjälpa till med frontend-delarna såsom HTML, CSS och Javascript.

Lite kortfattat är Quarterapp ett tidrapporteringssystem, där du på ett enkelt sätt kan logga vad du gjort under arbetsdagen, eller vad det nu man vill logga.

Mitt behov av en sådant här verktyg uppstod på ett av mina tidigare uppdrag, där jag varje vecka var tvungen att väldigt detaljerat rapportera vad för jobbaktiviteter jag sysslat med. Quarterapp hjälpte mig att hålla reda på alla aktiviteter dag för dag, så att sedan veckorapporteringen gick som en dans.

Mer features till QA är påväg, men är alltid trevligt om man kan få user feedback på det man jobbat med!

Vad kommer hända med bloggen?

Jag har inga planer på att stänga ned denna bloggen, utan istället försöka komma igång att skriva något inlägg då och då. Förhoppningsvis kommer det bli sånt som faktiskt kan ge något för andra människor. ;)

 

Etiketter:
Lämna ett svar