För mig har WordPress-uppdateringar alltid tagit tid för mina sajter på Binero i jämförelse med många konkurrenter. Att det tar någon minut är i sig ingen lång tid men hinner inte uppdateringen köras klart innan execution time går ut riskerar du mer eller mindre att din sajt går i kras, beroende på i vilken fas man är. Det har skett en gång att sidan gick sönder så mycket så jag fick ta bort allt, och importera inläggen igen.

Nu när WordPress 3.3 släpptes dog uppdateringen igen på en av mina bloggar, men det verkar inte som det blivit någon allvarlig skada, förutom att jag manuellt fick ta bort maintenance-filen som skapas i rooten. Att gnälla på sociala medier har tidigare visat sig vara lönsamt och även denna gången fick jag hjälp från supporten, som tipsade mig med att lägga in tre små rader i min wp-config.php, nämligen:

define( ‘FS_METHOD’, ‘direct’ );
define( ‘FS_CHMOD_DIR’, 0755 );
define( ‘FS_CHMOD_FILE’, 0644 );

WordPress slipper då gå omvägen till Binero’s ftp-cluster utan låter php direkt ladda upp filerna. För mig gick uppdateringen betydligt snabbare och man kan nu återigen våga köra uppdateringar via kontrollpanelen.
(Hela inlägget är skrivet med en viss ironi, hoppas alla förstår detta ;) )

Mer information:

http://blogg.binero.se/2010/06/kort-sommartips-till-vara-wordpressanvandare/

Etiketter:,
8 Svar på “Gör dina WordPress-uppdateringar lite snällare hos Binero”
 1. Mikael skriver:

  Tackar för tips! Hadde lite problem själv! Har du jobbat med WPMU på Binero något?

 2. Axel skriver:

  Det verkar som att fler och fler går över till Binero, vad kommer det sig? Har dom bytt vd eller nåt? haha.

 3. Patrik skriver:

  ÄNTLIGEN en lösning på det här!!! =) Har vart med om det här alldeles för många gånger redan och har inte hunnit uppdaterat alla. Sen efter dom kraschar så får jag hela tiden besökare till domän.se/inlägg/undefined av någon anledning. :/

 4. John skriver:

  Vet en polare som hade samma problem nyligen, ska tipsa han om detta inlägget. Grymt irriterande för tydligen så gick det inte att lösa på hans håll, kan bero på att han inte är särskilt teknisk, men han fick göra om hela bloggen. På Loopia verkar det fungera fint, eller har gjort hittills.

 5. websimon skriver:

  Jag hade detta problem tidigare men lyckades hitta koden här ovan för ett tag sedan. Det var ju grymt irriterande innan kan jag säga så bra att du tipsar om detta!

 6. Niklas skriver:

  Bra tips då det snart är dags att uppdatera.

 7. Svea skriver:

  Axel
  För mig känns det som att folk är påväg mot andra hållet? Att irritationen mot Binero nu har spridit sig från webmaster sfären.

  Tack för tipset Olof!

 8. Karlström skriver:

  Bra tips! Har precis börjat med wordpress och sånt här vill man gärna veta :)

 9.  
Lämna ett svar