Svenska artikelkataloger

Att få nya länkar till sin sajt kan både vara roligt och jobbigt, men framförallt kan det vara väldigt tidskrävande. Förutom att lägga in sajten på länkkataloger och göra länkbyten med andra sajter är ett väldigt bra tips att skriva artiklar för artikelkataloger. Jag har själv använt mig utav ett flertal olika kataloger som jag i denna tråden vill tipsa om för er läsare.

Principen för artikelkataloger är enkelt, du skriver en artikel och får i den infoga ett antal länkar till din egna sajt. Katalogernas reglerar varierar men i de flesta fallen ska artikeln vara runt 300 ord och får max innehålla 2 utlänkar. Detta är ett inlägg jag ska försöka uppdatera ifall jag hittar fler bra artikelkataloger och ta bort länkarna till de kataloger som har upphört. Ifall ni ser något fel i listan är det därför jättesnällt ifall kan lämna en kommentar så jag kan rätta felet.

Lista över Svenska artikelkataloger

Mina favoriter:

Hälsoartiklar: Denna katalogen är gjord av Stefan Nilsson och fastän det främst är en katalog för hälsoartiklar godkänner Stefan de flesta ut artiklarna, så länge de följer de reglar han har satt upp. De gånger jag publicerat artiklar i katalogen har det bara tagit någon dag innan den blivit godkänd.

Infoz: Till skillnad från många andra kataloger bygger denna inte på något välkänt cms utan det är statiska filer. Katalogen drivs av Kristoffer Wedholm och han är alltid snabb att ladda upp de artiklar man skickar in. Nackdelen att driva en statisk artikelkatalog är väl att det innebär mycket mer underhållsjobb och jag själv skulle nog titta över cms-lösningar.

Ordetfritt: Ordetfritt bygger på WordPress och är skapad av Superaffiliaten Andreas Johansson. Det är väldigt lätt att publicera sina artiklar och precis som på Hälsoartiklar har det inte alls tagit lång tid innan artikeln blivit publicerad från att man själv laddade upp den.

Övriga:

Artikelzonen: Byggd i WordPress och fungerar i princip likadant som Ordetfritt. Har publicerat ett antal artiklar och det har aldrig uppstått några problem.

Svenska-artiklar.se: En gammal katalog som inte bygger på WordPress utan är något annat script. Har för närvarande en artikel i kö men hoppas att den snart ska bli publicerad. Kommer uppdatera inlägget när jag har mer att säga om denna katalogen.

Blocka: Har publicerat en artikel på Blocka men blev faktiskt besviken då låg väldigt länge i kö. Till sist aktiverades inlägget men jag kommer nog att akta mig lite från denna katalogen. Fick inte heller något svar när jag försökte kontakta ägaren bakom katalogen…

Jag kommer med tiden lägga in fler kataloger som jag testar, har redan ett par som ligger i kö…

Ta backup på era artiklar

Det är tyvärr inte ovanligt att artikelkataloger försvinner och det är därför bra att säkerhetskopiera sina artiklar. Ifall sen katalogen skulle försvinna kan ni publicera den på någon annan sajt. Jag själv antecknar alla länkar till mina artiklar och kan på så sätt hålla koll så att ingen har försvunnit. Texterna i sig sparar jag i ett Word-dokumen eller en vanlig textfil.

Historik

12 December: Inlägget skapades

17 Svar på “Svenska artikelkataloger”
 1. Nabil skriver:

  Min favorit bland katalogerna du listade är helt klart Infoz. Wedholm är blixtsnabb över mejl :)

 2. Stefan Nilsson skriver:

  Tack för det vänliga omnämnandet Olof. Nackdelen som jag ser det med bland annat Ordetfritt.se och Blocka.se är att man godkänner rena reklamtexter som skickas ut till samtliga artikelkataloger. Gör t.ex. en sökning på Google efter ”Lyftlösningar hos PMH.se” utan ”” så ser du samma text återpublicerad på en mängd olika sajter, troligtvis helt automatiserat. Där vill jag lyfta fram Infoz.se av Kristoffer Wedholm där han har gjort ett väldigt bra jobb med att få fram sakliga artiklar som hjälper besökarna. Visserligen så skulle även jag vilje se ett lättare system för att skicka in artiklar (formulär) men det kommer kanske.

  Förövrigt så instämmer jag med att man måste ha backup. Väldigt få saker på internet varar för evigt och har man ändå tagit sig tid att skriva artiklarna så kan man säkert få nytta av dessa i framtiden om artikelkatalogen försvinner. Med det sagt så kostar en artikelkatalog väldigt lite att underhålla så i mitt fall ser jag ingen anledning till att den skulle försvinna.

 3. […] Svenska artikelkataloger […]

 4. Olof skriver:

  Tack för din kommentar Stefan. Jag har kontaktat Andreas om detta så han kan kolla upp det närmare. Jag håller med dig att herr Wedholm borde fixa något formulär, jag förstår inte riktigt hur han orkar hålla att statiskt. Måste vara ett skitjobb nu när det är så många artiklar.

 5. Kim skriver:

  Ååå perfekt. Bra samling. Inom kort kommer jag använda samtliga till att stärka upp mina gamla och nya projekt. Komplettera gärna mer fler kataloger om du hittar några.

  • Olof skriver:

   Tack, har några till på G som jag kommer lägga in inom kort. Måste bara ta mig i kragen och skriva lite mer artiklar, haha.

 6. Erik skriver:

  Skickade precis in till weholm och blir kanske någon mer skriven idag.

  Har själv skrivit väldigt lite artiklar men skrev http://www.svenska-artiklar.se/Article/Svenska-Bingosajter/8726 för ett tag sedan. Gödkändes och publicerades på ca 2 veckor.

 7. Anonym skriver:

  Väldigt bra lista! Att marknadsföra sig med artiklar anser jag vara en riktigt bra resurs som ska används rätt. Tack för detta inlägget, här var ett par kataloger som jag saknade :)

 8. Olof skriver:

  Tack så mycket, tyvärr var jag tvungen att ändra ditt namn då det strider mot mina regler här på bloggen, så i fortsättningen får du gärna skriva ditt egna namn. ;)

  // Olof

 9. Stefan Johansson skriver:

  Hur ser ni som hållit på lite längre på detta med artikelkataloger ur SEO-perspektivet?
  Är det värt mödan att skriva bra och unika artiklar och sedan publicera dem i artikelkataloger med någon enstaka länk. Får man någon SEO-effekt på detta, och är den så pass bra att det är värt mödan?

 10. Carl Palsson skriver:

  Tänkte bara tipsa om denna katalogen http://www.konvertering.nu/
  Ingenting försvinner från den och den har generösa länkvillkor 4(per artikel) men samtidigt stränga regler mot alkohol,tobak och spel som itne får förekomma. Materialet publiceras bara på den sidan. Generellt brukar det bli godkänt inom 20 minuter om artikeln håller bra kvalitet!

 11. Rasmus skriver:

  Stefan Johansson: Jag anser det vara värt mödan. Visst, svenska artikelkataloger har inte så stor SEO kraft om man jämför med utländska aktörer men det hjälper ändå en att avancera i serpen.

  Men satsar man på sökord som har hög konkurrens så anser jag artikelkataloger vara bortkastad tid. Då är det bättre att arbeta med andra länkbygges strategier som exempelvis gästinlägg.

  Satsar man istället på sökord som får hyfsat mycket trafik men har en låg konkurrens kan det räcka med 3-4 artiklar sen är man bland topp 5 hos Google ! Jag har iallafall gjort så med 2 av mina webbsidor :)

 12. Rasmus skriver:

  Vill passa på att tipsa om min nystartade artikelkatalog som går att hitta på http://artikelparadis.se

  Här är det fritt fram att posta så många artiklar du vill :)

 13. Bruce skriver:

  Tar tillfället i akt och rekommenderar min nystartade artikelkatalog http://köttbulle.nu

  Unika artiklar godkänns snabbt med inriktning allmän :)

 14. Kalle skriver:

  Hej, tack för en bra lista! Att skriva och posta artiklar är en viktig del i den ”verktygslåda” man har som internetmarknadsförare. För er som är intresserade så vill jag gärna ta tillfället i akt och presentera min artikelkatalog, http://artikelexpressen.se/. I uppbyggandet av denna artikelkatalog så försöker jag ta fasta på vad jag själv efterfrågar när jag postar artiklar i andra artikelkataloger, nämligen snabb granskning och publicering. Välkommen!

 15. Mark skriver:

  Många bra tips och flera artikelkataloger som jag inte kände till sedan tidiagre.

  Men min favorit är:
  http://pagezone.se/artikelkatalogen/

 16.  
Lämna ett svar